Golden retriever köpekleri hakkında bilgiler.

Golden retriever köpekleriçok tercih edilen ev köpekleridirler. Ülkemizde oldukça popüler olan bu ırk köpekler aslında av köpekleridir. Adlarındaki retriever avı bulup getiren köpekler için kullanılır. Bu köpeklerin özellikleri hakkında detaylı bilgiye ben petlebi.com’dan ulaştım, az çok fikrim de vardı. Golden retriever sahibi bir çok arkadaşım köpeklerini çok seviyorlar ve onların çok iyi birer arkadaş olduğunu söylüyorlar ve bu konuda haklılar.

Golden retriever köpekleri çok fazla bakım gerektirmeyen çok zeki hayvanlardır, oldukça uysal karakterli  ve korumacı köpeklerdir. Ayşe adlı bir arkadaşımın golden köpeği o kadar muhteşem bir arkadaş ki gerçekten sizin mutsuzluğunuzu anlayabiliyor, ayşe ya da ailesi ne zaman mutsuz olsa hatta kimi zaman ben bile gelip kendini sevdiyior ve çeşitli maymunluklar yapıyor neşelenmemiz için. İnternette ki bir çok videoda da goldenların  ne kadar anlayışlı ve eğlenceli köpekler olduğunu anlamak mümkün.

Golden retrieverler ırksal özellikleri kolay eğitilebilir, sıcakkanlı, diğer köpeklerle anlaşabilen,çocuklarla çok iyi anlaşabilen köpeklerdir. Büyük ırk köpekler sınıfına giren bu köpekler ülkemizin en popüler köpek ırklarından biridir. Bu ırkın kökeni iskoçya ve İngiltereye dayanmaktadır.

Yorum bırakın